Gina Jacobi

Albumet Ömtåligt gods ute nu

Press

Gina Jacobi släpper specialskriven singel – Allt det ljus

Presskit med singeln som WAV, pressrelease som PDF och högupplösta bilder: Ladda hem presskit som ZIP [35 MB]

Kim och Tomas Rexener. Foto: Elvira Jacobi.

Kim och Tomas Rexener. Foto: Elvira Jacobi.

Historien om Allt det ljus börjar redan 1986 då Gina lärde känna den då 18-årige Kim och vid ett tillfälle fick en idé: ”Om du nån gång ska gifta dig så ska jag banne mig skriva bröllopslåten!”. Tjugofem år senare är löftet infriat och låten framförd, inför makarna Kim och Tomas Rexener.

Under bröllopet i den fullsatta GA-kyrkan i Sundsvall lördag 11 juni 2011 premiärsjöng Gina Allt det ljus; iförd piratmundering, precis som på hennes eget bröllop i Sundsvalls hamn i augusti 2010. Kim och Tomas bröllop är historiskt på fler sätt. Det var nämligen det första samkönade bröllopet någonsin i GA-kyrkan.

Gina Jacobi. Foto: Lia Jacobi.

Gina Jacobi. Foto: Lia Jacobi.

På festen efter bröllopet fanns ett begränsat antal exemplar av singeln Allt det ljus till försäljning. Det stora intresset ledde snabbt till att låten nu släpps som en digital gratissingel på Ginas hemsida.

– Vilken fantastisk ära att bli tillfrågad om att skriva en bröllopssång till sina bästa vänner! Att sedan få sjunga låten under bröllopet var en känslosam och stor upplevelse. Det blev ett par spontana extranummer under kvällen också där många sjöng med, säger Gina.

En Jacobilåt av det ovanligare slaget
Allt det ljus är en låt som skiljer sig från det utmärkande jacobianska soundet. Endast piano, gitarr och cello ackompanjerar Ginas sång, som bärs upp av körsångarna Lilian Bokestig och Fredric Edlund. Den är i det närmaste visliknande och det var många som efter bröllopet ville höra den igen och undrade om den kommer att tas upp i psalmboken.

– Den här underbara kärlekshyllningen kommer vi absolut att få höra fler gånger i kyrkan. Den utstrålar en sådan värme och innerlighet, säger en av de två kvinnliga prästerna, Barbro Johansson, som vigde brudparet.

Nästa platta är under produktion
Gina arbetar nu på uppföljaren till Ömtåligt gods som släpptes i oktober 2009. Även den nya skivan blir på svenska och stilen är som fansen är vana vid, fast vissa låtar blir lite tyngre och hårdare.

– Jag arbetar med ett tjugotal låtar till nästa platta och visst kommer Allt det ljus att platsa där. Precis som med Ömtåligt gods samarbetar jag med andra musiker och kompositörer. Det är väldigt roligt och inspirerande. Det är för tidigt att sätta ett datum för release, men någon singel till kanske det blir under året, säger Gina, i hemlighetsfull ton.

Ladda ner Allt det ljus här:
AIFF, 33 MB – http://www.ginajacobi.se/wp-content/uploads/GinaJacobi-Alltdetljus.wav
MP3, 3 MB – http://www.ginajacobi.se/wp-content/uploads/GinaJacobi-Alltdetljus.mp3

Medverkande på Allt det ljus:
Text: Jacobi

Musik: Gina & Fredrik Jacobi Muskos

Sång, keyboards: Jacobi

Kör: Lilian Bokestig, Fredric Edlund

Akustisk gitarr: Fredrik Jacobi Muskos

Shaker: Micke Rosén

Foto, Kim och Tomas: Elvira Jacobi
Foto, Gina: Lia Jacobi
Motiv: Kim och Tomas Rexener med Barbro Johansson under bröllopet i GA-kyrkan, Sundsvall 11 juni 2011
Brudparets bildgalleri (foto: Elvira Jacobi): http://kimochtomas.weebly.com

Besök gärna:
www.ginajacobi.com
ginajacobi.blogg.se
www.myspace/ginajacobi1
www.facebook.com/gina.jacobi

Management, bokning, presskontakt – fredrik@musichelp.se 0708-187 487
Skivbolag – major.music@bredband.net 0705-680 854

Comments are closed.